Adó 1% felajánlás

Kérjük, támogassa idén is adója 1%-ának felajánlásával a Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány céljainak megvalósulását.

Köszönjük!

2015. évi 1% adófeljánlások felhasználása

Köszönjük azoknak, akik 2015. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át alapítványunknak ajánlották fel.

Szülősegítő foglalkozások a FENO-ban

A szülősegítő foglalkozásokat, 2014-ben kezdtük el szervezni a Fejlesztő Gondozó Központban, azon szülők részére, akiknek gyermeke az intézményben részesül gondozásban, illetve tagjai a Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítványnak (Alapítvány). Az igény, az intézménylátogatások, szülői klubok folytatásaként jelentkezett, az intézményvezető és a szülők részéről. A megvalósításhoz, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, majd sikeresen elnyert pályázatok adtak lehetőséget az Alapítvány számára. Az elmúlt két év során, az ősztől tavaszig terjedő időszakban, kéthetente szerdánként, találkoztak a szülők a foglalkozásokon, a FENO-ban.

Pályázat 2015

A FENO Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány pályázatot nyert "A Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztése szociális célú városrehabilitáció témában" megnevezésű "Helyi szövetségek a családokért" programelem megszervezésére és lebonyolítására. A pályázatban  az igényelt támogatás: 1.230.000.- ft. A pályázat célja a XV. kerületben a FENO-ba járó fogyatékos gyermeket, fiatalt nevelő szülők életminőségének javítása. Hosszú távon cél a családok közötti információ csere és kapcsolatépítés, illetve, hogy a gyermekük ellátásával kapcsolatos krízishelyzetekben ne maradjanak egyedül.

Szülősegítő szolgáltatás

Alapítványunk 2014. decemberében elindította „Szülőklub” rendezvénysorozatát, melyeken - 10 alkalommal - súlyos, halmozottan sérült családtagot gondozó szülőknek segítenek pszichológus, szociális munkás szakemberek az önértékelés, önkifejezés témakörében és a „kiégés” érzése ellen.

Adó 1%

Adó 1% - 2013.

Kérjük, támogassa idén is adója 1%-ának felajánlásával a Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány céljainak megvalósulását.