Szülősegítő foglalkozások a FENO-ban 2016-2017

Szülősegítő foglalkozások a FENO-ban 2016-2017.

Jövőkép

Bentlakásos intézmények látogatása-2014 FENO

A FENO február hónapban a szülők kérésére újra indította a Szülőklubot. Aktív résztvevői folyamatos igényként jelölték meg a gyakoribb találkozások megszervezését, a mindannyijukat érintő problémák megbeszélését, többek között a gyermekeik jövőképét érintő kérdéseket.

NISSAN cég csapatépítése a FENO-ban

2014. szeptember végén a Nissan cég megkereste intézményünket azzal a szándékkal, hogy saját cégük csapatépítését részben karitatív módon szeretnék megoldani a FENO ellátottjait segítve ezzel. A projekt megvalósítását személyes és telefonos egyeztetések előzték meg, ahol megbeszéltük miben tudna a cég a leginkább segítségünkre lenni és mi az, amiben a FENO-nak kell részt vállalnia a sikeres megvalósítás érdekében. Így került sor arra, hogy a Nissan cég csapatépítő tréning keretében 2014. október 4-én egy kerekesszék tároló faházat épített a FENO-nak, illetve lefestette az intézmény kerítését.

Őszi kirándulás – Tropicarium 2014. október 21.

Intézményünk évek óta azon igyekszik, hogy minden évben lehetőséget teremtsen az immáron hagyománnyá váló őszi kirándulás megvalósulására.  Idén, erre a napra október 21-én kerülhetett sor. Ez az esemény azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert a fiatalokat szüleik is elkísérhetik. Így amellett, hogy különleges, nem mindennapi élményekkel gazdagodnak fiataljaink, mindezt közösen élhetik át családtagjaikkal.

Bogácsi tábor

Idén is elérkezett a nyár legjobban várt hete: tizenhárom súlyosan, halmozottan sérült fiatalt vihettünk egy kis pihenésre, tartalmas kikapcsolódásra Bogácsra június 18-tól 23-ig.

Az utazást különféle előkészületi munkák előzték meg: programírás, eszközök és kreatív alapanyagok beszerzése, előkészítése, felelősök kiválasztása, ügyeleti beosztás, leltár elkészítése.

Kicsik táborozása 2014.

2014.06.13. (péntek)

Kicsik tábora 2014-ben Bogácson10 órakor indultunk Bogácsra, a buszút során minden rendben volt. 12 órára érkeztünk meg, és mindjárt el is tudtuk foglalni a szállást. A délután folyamán hét gyerekkel mentünk ki a strandra, akik bent maradtak a házban, a többi felnőttel kreatív foglalkozáson vettek részt. A víz nagyon kellemes volt, a strandon alig volt valaki rajtunk kívül. A délután rendkívüli esemény nélkül zajlott, az este és az éjszaka is zavartalanul telt.

Élménynapi beszámoló

Június 5.-én Élménynap keretén belül Kutyás bemutatót szerveztünk, amelyen gondozottaink nagy örömére engedelmességi- és ügyességi bemutatót láthattunk. A gyermekek, fiatal felnőttek nagyon jól érezték magukat.

A kutyák aktivitásra ösztönözték őket, így a bemutató befejeztével megismerkedhettek a különböző kutyusokkal, megsimogatták őket. Ezután együttesen elfogyasztottuk a süteményeket, üdítőket.

A délelőttöt egy zenés, táncos előadással zártuk le.

FENO Gyereknap beszámoló

2014. május 21-én a FENO-ban gyermeknapi mulatságot rendeztünk. Az időjárás szinte nyárias volt, így szerencsére az udvaron össze tudott gyűlni minden Gyermek, Fiatal és az összes dolgozó.

Egy rövid köszöntő éneklés után elkezdődtek a vicces feladatok. A csapatok a FENO csoportjai voltak, akik egymással versenyeztek, előző sorsolás alapján.